Dirigent Henk van der Maten

2008 (1)Henk van der Maten is geboren en getogen in Heerde op de Veluwe, waar hij ook woont en werkt. Hij speelde al op jonge leeftijd in de zondagse eredienst. Hij kreeg orgelles van o.a. Peter Eilander. Henk studeerde aan het Conservatorium in Zwolle orgel en improvisatie bij Nico Waasdorp, kerkelijk orgelspel bij Jaap Dragt, koordirectie bij Jos Leussink en lichte muziek bij Frans Elsen en Leon Kuypers.
Hij rondde zijn studie succesvol af in 1985 in Zwolle. Hij volgde daarna o.a. improvisatielessen orgel bij Gerd Wachowski in Rothenburg (Duitsland), de Gehrelscursus voor het Diploma Muziek Basisonderwijs en zanglessen bij de Zwolse zangeres Clara de Vries.

Werk

Henk is werkzaam als organist van de Johanneskerk en de Ontmoetingskerk in Heerde, als vakleerkracht muziek in het chr. basisonderwijs in Heerde, als dirigent van een aantal koren in de regio en als free-lance musicus. Hij werkt als organist, pianist, toetsenist en dirigent mee aan uiteenlopende concerten, schrijft en arrangeert muziek en werkt ook regelmatig mee aan opnames voor radio, TV en CD.

Henk van der Maten is dirigent van Chr. Gemengd koor De Lofstem uit Emst, Chr. Mannenkoor ’t Harde, Interkerkelijk koor To You uit Epe en Kinderkoor De Herghesangertjes uit Heerde.

Website Henk van der Maten.